Hur Xanax (Alprazolam) används för att behandla panikstörning

Hur Xanax (Alprazolam) används för att behandla panikstörningar

Xanax, varumärkesnamnet för alprazolam, är en av de mest kända och vanligtvis förskrivna medicinerna för ångest- och panikstörningar.

Du kan köpa anti-stressmedicin i vårt onlineapotek utan recept

Hur Xanax (Alprazolam) används för att behandla panikstörning

Vad är Xanax?

Xanax är ett läkemedel mot ångest som tillhör en grupp läkemedel som kallas bensodiazepiner. Dessa läkemedel kallas också lugnande medel på grund av deras lugnande och lugnande effekter. Andra vanligt förskrivna bensodiazepiner inkluderar Klonopin (klonazepam), Valium (diazepam) och Ativan (lorazepam). Xanax kan hjälpa till att minska svårighetsgraden av ångest och panikattacker.

Xanax används främst för behandling av panikstörning (med eller utan agorafobi) och används även vid behandling av andra ångestsyndrom, inklusive generaliserad ångestsyndrom och social ångestsyndrom.

Xanax kan också ordineras för att hantera ångest vid andra tillstånd såsom depressiva och bipolära störningar.

Hur Xanax behandlar panikstörningar

Liksom andra bensodiazepiner påverkar Xanax receptorer för gamma-aminosmörsyra (GABA), en neurotransmittor i hjärnan som är involverad i sömnreglering, avslappning och ångest. och överspänning samtidigt som du skapar en lugnande eller avslappnande effekt. Depression av CNS hjälper också till att lindra känslor av ångest och minska svårighetsgraden av panikattacker.

Xanax absorberas snabbt i blodomloppet och producerar vanligtvis snabbverkande resultat, vilket framkallar känslor av lugn och snabbt minskar symtom på panikstörning. Xanax har en kort halveringstid, vilket innebär att den snabbt kommer in och ut ur ditt system. Detta har fördelar och nackdelar, inklusive det faktum att du måste ta det ofta, och det kan leda till upp-och nedgångar i ångestkontroll hos vissa människor.

Biverkningar av Xanax

Några av de vanligaste biverkningarna av Xanax inkluderar:

Förvirring
Yrsel och yrsel
Dåsighet
Torr mun
Brist på samordning eller ostadighet
Minnesskada
Sluddrigt tal

Potentialen för Xanax-beroende

Som kontrollerade ämnen har alla bensodiazepiner, inklusive Xanax, potential att orsaka fysiskt och emotionellt beroende och kan missbrukas. Det kan vara svårt att avbryta Xanax om ett beroende av läkemedlet utvecklas, eftersom en person kan uppleva abstinenssymptom.

Några typiska abstinenssymptom inkluderar:

Koncentrationssvårigheter
Trötthet
Träningsvärk
Sömnstörningar
Spänning
Skakningar

För att minimera risken för beroende ordineras Xanax ofta under en begränsad tidsperiod. Din läkare kan reglera ditt recept genom att bara tillhandahålla en viss mängd läkemedel så att ditt tillstånd regelbundet kan utvärderas innan du fortsätter med Xanax. Öka eller minska aldrig dosen utan att först rådfråga din läkare. För att förhindra abstinenssymtom kan din läkare gradvis minska din dos.

 

Gratis frakt över hela världen

På alla beställningar över € 200

Leveransgarantipolicy

Vi skickar om din beställning om den är ofullständig / inte anländer

Betrodda leveransföretag

Dina produkter levereras via internationell registrerad post

100% säker utcheckning

PayPal / MasterCard / Visa